整體設計以「會呼吸的空間」為主軸,玄關外的大片芙蓉草植生牆,與大面落地窗引入的滿室天光,輕鬆點題。內部空間大量運用自然質材,藉由植物結合木質與鐵件,勾勒出線條簡約的工業風格,為髮廊老屋重新裝修出新意。 由於本案是老屋翻新,老屋常見的線路與格局問題,都是本次禾境室內設計團隊必須透過設計規劃來克服的,不僅重新調整線路也將格局重新擘劃。針對原始略顯梯形的不方正屋況,並將畸零空間改為員工休息室,維持店面的方正。除了空間設計,設計團隊也為硬體設備挑選面料,選以深色皮料為髮廊的洗頭椅等座椅,設計出既容易清潔,又保留時尚率性的風格,打造充滿自然活力的清新時尚美學。
 
 
 
The overall design is based on the "breathing space" as the main axis, the large hibiscus grass planting wall outside the entrance, and the full room skylight introduced by the large floor-to-ceiling windows. The interior space uses a lot of natural materials. By combining wood and iron pieces, the simple industrial style of the lines is outlined, and the old house of the hair salon is refurbished. Since the case is a renovation of the old house, the common route and pattern of the old house is that the interior design team of the Wing has to be overcome through the design plan. Not only will the line be re-adjusted, but the pattern will be re-planned. In view of the original square trapezoidal situation, the distortion of the space is changed to the staff lounge, and the storefront is maintained. In addition to the space design, the design team also chooses fabrics for hardware equipment, and seats such as shampoo chairs with dark leather as hair salons. The design is easy to clean and retains the style of fashion, creating a fresh and natural vitality. Fashion aesthetics.
 
 
 
《商業空間設計》
《接待空間設計》
 
《室內設計》《裝潢設計》
《店面設計》
 
《樣品屋設計》《實品屋設計》
《公設設計》
植物健染概念館
座落於信義區的「客麗絲植物健染概念館」,是以可食用植物健康染髮為主軸的別緻髮廊,擅長商業空間設計的禾境室內設計延續髮廊自然概念,使用大量天然植栽鋪敘空間,展現有別於一般髮廊的清新綠意。
 
 
《店面 空間 設計》






返回

HO CHING 版權所有 © 2017 建議瀏覽器IE9.0以上